Вінницьких підлітків затримали за підозрою в поширенні “закладок” 

Вінницькі оперативники 19 квітня вилучили у двох хлопців 23 пакетики з розфасованою для продажу PVP – сіллю. Розпочато слідство. 

Відділ комунікації поліції Вінницької області повідомляє, що близько 18.00 години під час відпрацювання території обслуговування поліцейські на одній з вулиць обласного центру зупинили двох неповнолітніх вінничан. Під час спілкування з працівниками поліції підлітки помітно нервували та поводили себе підозріло. 

Як розповів керівник Вінницького районного управління поліції Віталій Курчик, під час поверхневого огляду поліцейські вилучили у них 17 пакетиків з PVP – сіллю також виявили ще 6 “закладок” із забороненою речовиною, які неповнолітні встигли зробити на території міста. 

Поліцейські з’ясували, що 16-річні вінничани, через мобільний додаток Telegram займались продажем психотропів. Спочатку вони робили “закладки”, а потім скидали клієнтам інформацію про місце їх розташування. Підлітків затримали в процесуальному порядку. Вилучене направлено на експертизу. 

Слідством відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). 

За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі строком до 10 років з конфіскацією майна. 

У поліції нагадують, що за збут наркотиків кримінальна відповідальність настає з 16-річного віку. 



Переглядів: 2995
Поширень: 0

Останні новини