Вінницькі екологи перевірили якість води у Південному Бузі 

На адресу Державної екологічної інспекції у Вінницькій області 14 квітня 2021 року надійшло повідомлення про забруднення річки Південний Буг в районі пляжу «Хімік». Про це повідомляють на сайті інспекції.  

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю інспекції виїхали з мобільною лабораторією для детального вивчення ситуації.  

Під час обстеження русла річки на вказаній ділянці вздовж берега зі сторони району П’ятничани було виявлено плями сіро-зеленого кольору невідомого походження. У місцях локалізації плям були відібрали проби поверхневої води для визначення вмісту забруднюючих речовин. 

У ході лабораторного дослідження відібраних проб визначались основні забруднюючі речовини, гранично допустима концентрація (ГДК) яких нормується для водойм господарсько-побутового призначення відповідно СанПін, що діяли до 01.01.2017 року, оскільки на даний час для річок немає чітких нормативів ГДК.  

За результатами інструментально-лабораторного дослідження було виявлено завищений вміст завислих речовин (480 мг/дм3, при нормативі 20 мг/дм3), вміст інших забруднюючих речовин в усіх пробах не перевищує гранично допустиме значення. 



Переглядів: 3347
Поширень: 1

Останні новини