Будівництво нового заводу, Центр підтримки бізнесу та вантажний хаб для аероперевезень: у Вінниці відбулося засідання Ради підприємців  

Сьогодні, 14 квітня, у Вінницькій міській раді відбулося 1-ше установче засідання Ради підприємців при міському голові в оновленому складі. До неї увійшли представники різних сфер бізнесу: харчової промисловості, гостинності, медичних послуг, промисловості, інформаційних технологій, будівництва, торгівлі, бізнес-асоціацій й спілок підприємців та інших. 

Співголовою Ради підприємців за пропозицією самих представників вінницького бізнес-середовища обрали директора ТОВ «Зодчий» Тараса Ковальчука, про це повідомляється на фейсбу- сторінці Вінницької міськради.  

«У 2009 році була утворена Рада підприємців при міському голові. Попередній склад Ради достатньо ефективно попрацював з точки зору інвестиційної привабливості, активізації підприємницької діяльності, у формуванні рішень, які пов'язані перш за все з економікою міста, – таких рішень було прийнято близько двадцяти. Крім того, брали участь у розробці Маркетингової стратегії, Концепції інтегрованого розвитку міста Вінниці до 2030 року, у формуванні Стратегії «Вінниця 3.0». Враховуючи всі виклики сьогодення і нашу загальну політику щодо активізації бізнесу у Вінниці та залучення інвестицій – виникла необхідність переформатувати безпосередньо саму Раду і оновити її склад, адже життя не стоїть на місці», – зазначив на засіданні міський голова Сергій Моргунов. 

Заступник міського голови Андрій Очеретний додав, що попередній склад Ради підприємців ефективно працював дванадцять років. І цей дорадчий орган – дієвий механізм, який дозволяє бізнесу бути присутній у всіх процесах міста Вінниці. А у новий склад Ради увійшли представники мікро-, малого та середнього бізнесу, великих промислових підприємств. І важливо, що представлені практично всі галузі економіки Вінницької громади: «Це бізнес, який пов'язаний зі сферою послуг, медициною, торгівлею, будівництвом, промисловим виробництвом, виконанням будівельно-монтажних робіт, електропостачанням», – говорить Андрій Очеретний. 

Очільник міста Сергій Моргунов розповів новим членам Ради підприємців про своє бачення першочергових пріоритетів щодо розвитку економіки міста та взаємодії із бізнес-середовищем: 

- Я налаштований досить серйозно активізувати промисловість у місті Вінниці. У 2016–2019 роках у нас відкрились три нових заводи, і це достатньо серйозний потенціал. Буквально на наступному тижні у нас розпочинається будівництво заводу «HEAD». Для нас важливим питанням є продовження реалізації проекту по реконструкції вінницького аеропорту, я маю на увазі злітно-посадкової смуги і аеровокзалу, де ми зможемо приймати в годину близько 500 пасажирів.  

Це пожвавить бізнес-середовище і туристичну діяльність Вінницького регіону. Також сьогодні ми працюємо над створенням вантажного хабу для аероперевезень. Працюватимемо далі над створенням відповідних майданчиків для бізнес-середовища і, зокрема, створити Центр підтримки бізнесу, щоб в центральній частині міста був майданчик для надання консультативних послуг для нових підприємців. І в цілому налагоджувати комунікацію не тільки в середині міста та України, а й з нашими закордонними партнерами.  

Тому ми сьогодні працюємо з нашими містами-побратимами щодо активізації саме економічної діяльності. У рамках міжрегіонального співробітництва нам також потрібно активізувати економічну діяльність – проведення відповідних форумів, створення майданчиків для комунікації між підприємцями тих чи інших країн, це, наприклад, міста Кельце (Польща) та Діжон (Франція). 

 
 



Переглядів: 2793
Поширень: 4

Останні новини