Вінниччина посідає 8 місце по регіонах України за кількістю щеплень: розпочалася координаційна нарада з питань безпеки вакцин

У Вінниці розпочалася дводенна координаційна нарада з питань безпеки вакцин, готовності до криз та кризової комунікації в рамках вакцинації від COVID-19 в Україні.

Участь у зустрічі беруть фахівці Всесвітньої організації охорони здоров’я, представники уряду Великобританії, Міністерство охорони здоров’я України, Центр громадського здоров’я. Також запрошені фахівці обласного та міського департаментів охорони здоров’я, Вінницького обласного Центру громадського здоров'я, обласного лабораторного центру МОЗ України та регіональні спеціалісти з комунікації.

Мета зустрічі – обговорити принципи проведення кампаній з вакцинації проти COVID-19 та розробити Національні плани розгортання вакцинації, а також налагодити комунікаційний процес у суспільстві, задля ефективного впровадження вакцинації. 

“Сьогодні ми зібралися, аби обговорити основні питання безпеки вакцин, готовність до криз та кризові комунікації. Вакцинальна кампанія в Україні рухається згідно з національним планом (Дорожньою картою з вакцинації проти COVID -19). Національний план передбачає охоплення вакцинацією понад 70% населення держави. Для досягнення цього показника потрібно змінити антивакцинальні настрої серед населення. Саме вони включені до десяти загроз громадського здоров'я”, - розпочав зустріч заступник Міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

За словами заступника Міністра охорони здоров’я України, за кількістю щепленого населення Вінниччина посідає восьме місце серед 25 регіонів України. 

Урядовець додає, що вакцини потрапляють до України через глобальний фонд COVAX. Другий спосіб –  це закупівля коштом державного бюджету. Третій шлях закупівлі вакцин для держави - закупівля вакцин коштом донорів, Світового банку та інших міжнародних партнерів.

Під час зустрічі міжнародні та вітчизняні експерти спільно з учасниками розглянуть особливості кризових комунікацій стосовно безпеки вакцин, а також Стратегічний план з кризової комунікації щодо вакцинації від COVID-19 в Україні.



Переглядів: 1838
Поширень: 0

Останні новини