Після зими відновилися очисні роботи Південного Бугу

У акваторії водойми техніка працює місяць. До того підготували карти намиву. Зараз на воду вивели земснаряд та екскаватор-амфібію. Вони звільняють від багаторічних мулових відкладень дно і таким чином поглиблюють його. 

“Весняний період очистки досить короткий – від сходження льоду до початку нересту. Активна фаза робіт із залученням додаткової техніки, зокрема земснарядів з баржею, запланована на літо.  Рухатимуться по руслу у напрямку міста”, - повідомляє Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбук, - продовжуємо чистити русло Південного Бугу, аби поліпшити екосистему річки і воду у кранах вінничан. Після зими відновили роботи у рамках І черги проекту. Наблизились до району облводоканалу”. 

Нагадаємо, що комплексний проєкт очищення річки стартував минулого року. Тоді було пройдено ділянку протяжністю понад 1 км - від об’їзного мосту в напрямку міста. У цілому викачали близько ста тисяч кубометрів намулу. У результаті річка в деяких місцях поглибшала до 4-6 м, а течія стала більш інтенсивна.

Вінниця – єдина громада, яка реалізує власними зусиллями такий масштабний проєкт оздоровлення головної водної артерії. 

Щоб очистити більше 13 км русла у межах міста, знадобиться не менше 6-7 років. 

“А ще потрібні й інші комплексні рішення з модернізації інфраструктури водопостачання. Головне завдання, яке ставимо перед собою, - якісна і безпечна вода для вінничан. І ця важлива ціль визначена у головному документі громади – Стратегії «Вінниця 3.0»”, - розповідає Сергій Моргунов. 



Переглядів: 2862
Поширень: 4

Останні новини