Вінницькі поліцейські склали 184 протоколи про порушення карантину у вихідні (ВІДЕО)

З початку пандемії поліцейські області проводять превентивні заходи, направлені на дотримання встановлених карантинних обмежень для попередження масового поширення COVID-19. Впродовж минулих вихідних поліцейські задокументували 184 адміністративних правопорушення.


Рейдові групи поліції працюють в усіх районах області, перевіряючи дотримання власниками розважальних та торговельних закладів, а також водіями транспортних засобів встановлених обмежень щодо режиму діяльності.


За словами т.в.о. заступника начальника ГУНП у Вінницькій області Ігоря Волокітенка, впродовж минулих вихідних на порушників складено 184 адміністративних протоколи, передбачених ст. 44-3 КУАП.

Зокрема, задокументовано 35 правопорушень, передбачених ч.1 цієї статті, які стосувалися порушення карантинних вимог з боку суб’єктів господарювання і 149, передбачених ч.2 цієї статті – порушення носіння засобів індивідуального захисту.


Нагадаємо, що порушення правил щодо карантину людей, санітарно-гігієнічних, санітарно-протиепідемічних правил і норм відповідно до ч.1 ст.44-3 КУпАП тягне за собою накладення штрафу на громадян від 17 до 34 тисяч грн і на посадових осіб - від 34 до 170 тис грн.


Згідно ч.2 ст.44-3 КУпАП за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно громадянам загрожує накладення штрафу у розмірі від 170 до 255 грн .
Превентивна робота поліції щодо нагляду за дотриманням карантинних обмежень проводиться постійно, від початку запровадження карантину на території держави. Головний акцент поліцейські роблять на роз’ясненні вимог законодавства населенню та необхідності дотримання санітарних обмежень.

У разі, коли громадяни не реагують на зауваження поліції та не усувають допущені порушення – поліцейські застосовують заходи адміністративного впливу. З початку запровадження карантину поліцейські склали понад 2 тисячі адміністративних протоколів на порушників.



Переглядів: 2406
Поширень: 1

Останні новини