Вінницька «Нива» пройшла «команду Президента» «Кривбас» Кубку України

Успіхи вінницької «Ниви« в Кубку України тривають. Останнього дня вересня команда вона обіграла на виїзді "Кривбас" (Кривий Ріг), який було відновлено за ініціативою Президента України Володимира Зеленського, а іменинник дня Іван Карабін, який останні роки провів в чемпіонаті області, залишив свої ворота на замку. Також команда могла присвятити цей успіх іншим «свіжим» іменинникам – гравцю основи Олександру Калітову і тренеру із загальнофізичної підготовки Олені Колос.

Підопічні Геннадія Приходька почали матч дуже потужно, і "Нива" довгий час не могла буквально перейти центр поля. В другій половині першого тайму вінничани вже почали демонструвати комбінаційну гру і на чужій половині поля. Щоправда, забити не змогли, хоч гострий форвард Браславський і намагався це зробити, використовуючи переваги мокрого поля при ударах здалеку.

В другому таймі "Нива" не тільки агресивно та в межах правил діяла в обороні, а й продовжувала тікати в контратаки. Одна з них увінчалася голом Ярослава Браславського, який втік від захисників, отримавши вертикальний пас з глибини і холоднокровно пробив повз Кирила Злотара в дальній нижній кут. 0:1!

У час, що залишився, в господарів була ще перекладина, винос головою Олександром Калітовим  із порожніх воріт. А також кілька забійних моментів, коли м'яч або не хотів летіти у ворота, або на місці опинявся Іван Карабін. Судячи з усього, навіть вищі сили разом із захисниками-партнерами вирішили в цей день стати на сторону вінничан.

Отже, наша «Нива» пройшла три кубкових раунди і має шанс зіграти з представником Прем'єр-ліги на власному полі! Чекаємо жеребкування.

Головний тренер вінницької «Ниви» Олег Шумовицький прокоментував кубкову перемогу над «Кривбасом» (0:1):

– Олеже Сергійовичу, який настрій панував у нивівців перед матчем із «Кривбасом»? Побоювалися суперника?

–Ми допускали, що переможемо цю команду. Така звитяга була потрібна більше для молодих гравців, для підвищення їхньої самооцінки. Також перемога виявилася дуже доречною, адже День народження святкували воротар Іван Карабін і тренер із загальнофізичної підготовки Олена Колос, а вчора іменинником був Олександр Калітов.  

Останні хвилини матчу виявилися дуже хвилюючими для нашої команди. Звертаю увагу на самовідданість Олександра Калітова. Він показав справжній акробатичний етюд, вибивши м`яча із воріт головою. Будемо пробувати його на роль третього воротаря (жартує – авт.). 

–Що можете сказати про гру суперника?

-«Кривбас» - доволі непогана команда, вона добре грає у футбол. Але сьогодні Фортуна була на нашому боці. Напевно, ми більше хотіли виграти. Для нас це було важливіше.

-Друга половина гри була валідольною. А першу як оцінюєте?

–Незважаючи на погодні умови, адже цілий день була злива, поле виявилося дуже хорошим. Ми були готові перший тайм проводити в атаці, поки поле було, як кажуть, свіжим. І створювали гольові моменти. В другому таймі, коли через дощ на полі виникли проблеми, перейшли на довгі передачі.

–Із ким хочете зіграти в наступній стадії Кубку України?  Якщо нам випаде команда Прем`єр-ліги, чи хотіли б такого суперника?

–Так, звичайно, ми хотіли б привезти до Вінниці команду, яка виступає в європейських кубках. Нашим вболівальникам буде цікаво побачити команду Прем`єр-ліги.



Переглядів: 3485
Поширень: 0

Останні новини