У Вінниці відзначили представників туристичної галузі

З нагоди святкування 27 вересня Всесвітнього дня туризму Вінницька міська рада відзначила представників цієї сфери, які активно та професійно розвивають туристичну складову міста навіть в умовах карантинних обмежень.

Заступник міського голови Андрій Очеретний разом з директором департаменту маркетингу міста та туризму Олександром Вешелені привітав активних вінничан подяками від міського голови Сергія Моргунова та пам’ятними подарунками, оформленими у стилістиці офіційного бренда міста.

Серед представників і представниць, які були відзначені, ‒ гіди, організації, ініціативи та заклади, що протягом останнього року значно покращили рівень і різноманіття туристичних атракцій, які може запропонувати Вінниця не лише гостям, а й своїм мешканцям. 

Екскурсійну сферу цього року, серед інших, збагатили новими пропозиціями благодійна екскурсійна ініціатива «Вінницькі катакомби» та гідеса Тетяна Рибак. Помітний внесок у музейну сферу зробили Нацiональний музей-садиба М. I. Пирогова (запуск аудіогіда) і Музей моделей транспорту, виставка колекцій та мініатюр (відкриття другої зали з новими експонатами). Нові розважальні продукти, які популяризують різні історичні епохи, створили Центр ремесел «Дунстан» та Вінницьке товариство любителів вінтажу. За розвиток гастротуризму та промоцію подільської кухні відзначили ресторацію «Нова Провінція», паб «Кінь у Протигазі» й авторку еногастрономічних проєктів, гідесу Ірину Грищук. За розкриття водного потенціалу міста подяки вручили пабу «Вінницька Реберня» (подорожі на гондолі та концерти на воді), МКП «Вінницязеленбуд» (тематичні екскурсії на теплоходах) та Вінницький SUP-клуб.

«Незважаючи на складний для туристичної сфери всього світу період, 2020 рік для Вінниці став надзвичайно продуктивним щодо розвитку й популяризації міста як дестинації, і передусім це є результатом творчості та пристрасті тих, хто створює туристичну пропозицію міста. А затверджена туристична стратегія до 2030 року та трирічна програма розвитку туризму, яка вже проходить громадське обговорення, допоможуть правильно скерувати роботу в подальшому й максимально якісно нарощувати туристичний потенціал. Успіх сфери напряму залежить від координації дій і співпраці органів влади, бізнесу та громадськості», ‒ відзначив заступник міського голови Андрій Очеретний.




Переглядів: 3555
Поширень: 0

Останні новини