VINNYTSIA JAZZFEST-2020: найбільш бажана подія, якої чекали всі меломани, відбудеться 25-27 вересня

З 25 по 27 вересня найстаріший джазовий фестиваль України VINNYTSIA JAZZFEST-2020 подарує усім:

ексклюзивні концерти світових зірок джазу з України, Польщі, Швейцарії та США, яскраву pre-party, фірмові секрети успіху культових музикантів під час «Джазових сніданків» і безцінний заряд позитиву, якого вистачить на весь рік!

Всі події фестивалю пройдуть у новій залі – концерт-холі «Моnt Blanc» (вул. Соборна, 34) - і вперше за 24 роки проведення будуть доступні глядачам у онлайн-трансляції у Інтернеті.

- Головне гасло цьогорічного фестивалю - «Джазуємо на здоров’я!» Тож ми запрошуємо усіх глядачів відчути силу надзвичайної музики, яку у Вінниці, попри всі перепони і виклики непростого нинішнього часу, зіграють живі легенди – син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд Рей Браун-молодший, «посол польського джазу» у світі, один із найкращих джазових піаністів і композиторів Польщі Артур Дуткевич, яскравий сучасний джазовий піаніст-віртуоз Лоран Ніку, а також наші українські гордості: Закус-Донцови-Фролов Квартет на чолі з «батьком українського джазу» Ігорем Закусом, незрівнянне Тріо Олексія Петухова з Одеси і майстри а капела зі світовою славою – вокальний бенд ManSound, - розповідає сюрпризи концертної програми продюсер VINNYTSIA JAZZFEST, заслужена артистка України Ірина Френкель.

Зберігаючи ключові традиції і неповторну атмосферу, за які VINNYTSIA JAZZFEST завоював звання головного музичного бренду Вінниці та одного з кращих джазових фестивалів України, цьогоріч фестиваль водночас буде багато у чому експериментальним.

- За 24 роки ми ще ніколи не оголошували програму фестивалю всього за 4 дні до проведення. Але нові часи диктують нові виклики, - зазначає директор VINNYTSIA JAZZFEST, заслужений діяч мистецтв України Павло Третьяков. – Для того, аби віднайти найбільш безпечний варіант для глядачів, що обов’язково в умовах ситуації, спричиненої COVID – 19 у всьому світі, ми після проведеної зустрічі 11 вересня у Вінницькій міській раді зв’язались із дирекціями європейських фестивалів, що відбулись у першій декаді вересня, зокрема, 27. Folksforum – den Turisedischen Festspielen (4-6.09.2020), Ambient Waves Festival (10-12.09.2020), Distancing Festival (3-6.09.2020) у комбінованому режимі. Враховуючи досвід європейських країн й відношення Вінниці до «помаранчевої» зони, переформатували заходи фестивалю так, щоб були дотримані всі норми безпеки, прописані у постанові Кабміну № 641 від 22.07.2020. Усі шанувальники джазу зможуть побачити  концерти онлайн: на офіційному каналі VINNYTSIA JAZZFEST на Youtube (https://www.youtube.com/user/pvt286032) записи виступів будуть доступні ще протягом тижня після фестивалю.

Чим здивує кожен концерт?

Концерт-відкриття XXIV міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2020 стане по-справжньому історичним!

У суботу, 26 вересня, о 18.00 у концерт-холі «Моnt Blanc» вперше у Вінниці виступить жива легенда – єдиний син «королеви джазу» Елли Фіцджеральд і одного з найвидатніших контрабасистів світу Рея Брауна!

Фірмовий чорний джаз, свінг і блюз наповнять серця легкістю, світлом і натхненням та зададуть позитивних ритмів і яскравих фарб, яких вистачить на всю осінь!

Рей Браун-молодший - неперевершений джазовий і блюзовий співак, що ріс і виховувався в оточенні справжніх «джазових титанів»: Оскара Пітерсона, Луїса Белсона, Дюка Еллінгтона, Нат Кінг Коула і Френка Сінатри. Але його історія – зовсім не той випадок, коли син використовує у своїй кар'єрі прізвище батьків. Рей Браун зумів віднайти власну манеру виконання, стилістику й поведінку на сцені, і на надзвичайно високому рівні продовжує традиції своєї славетної родини.

Його свободу у співі, блискучі імпровізації, вміння грати усіма барвами свого голосу і фірмову, чисто американську манеру треба чути!

Розкішний тембр Рея Брауна-молодшого закохує з перших нот, вражаючи надзвичайно професійною, інтелігентною і водночас – драйвовою та мегапозитивною манерою виконання. Його чарівний голос звучить надзвичайно тепло, з неповторною «чорною» інтонацією, начебто переносячи у знаменитий джазовий клуб Cotton 1930-х років, а потім дивує, суперничаючи з насвистуваннями флейти на високих нотах.

На VINNYTSIA JAZZFEST-2020 Рей Браун-молодший виступить разом із майстрами імпровізації - знаменитим Тріо Олексія Петухова з Одеси, що завжди дивує мозаїкою неперевершеного таланту і драйву.

Глядачі почують композиції із золотого фонду класичного джазу, кращі хіти Елли Фіцджеральд, а також неймовірні повільні балади, блюзи і сучасний джаз. А оскільки Рей Браун є ще й приголомшливим оповідачем, готуйтесь до ексклюзивних розповідей з перших вуст про легендарних батьків та інших джазових зірок світу, які руйнували бар'єри й створювали Музику з великої букви.

26 вересня о 20.00 один із найкращих джазових піаністів і композиторів Польщі, музикант-легенда Артур Дуткевич презентує унікальну програму «ІмпроМАЗУРКИ», яку найгучнішими оплесками вітали понад 15 країн світу.

«ІмпроМАЗУРКИ» – це цикл творів Артура Дуткевича з сольної платівки «Mazurki», що стала винятковим проектом у сучасній польській фортепіанній музиці, поєднавши в оригінальне ціле вільну імпровізацію, польські ритми, народні мотиви і традиції класичної й джазової музики. Глядачі відчують натхнення красою музики Шопена, емоційністю композицій Шимановського та ритмікою й атональністю творів Бартока. І, звісно, будуть вражені невимушеністю розгортання тематичних ліній, вражаючою швидкістю пальців і надзвичайною технікою маестро Дуткевича, чиї віртуозні імпровізації скорили весь світ.

Артура Дуткевича, виступ якого у Вінниці пройде за підтримки Генерального консульства республіки Польща у Вінниці, називають «послом польського джазу» у світі: у 1988 році він став першим поляком, що виступив на джазовому фестивалі MIDEM у Каннах з трансляцією на Radio France, і з тих пір є одним із найбільш затребуваних за кордоном польських джазових музикантів.

Десятки найвищих премій і неповторні програми, рекордні аншлаги і сотні концертів у понад 60 країнах – від Південної Америки і США до Африки, Китаю, Австралії і Нової Зеландії. Будучи зіркою світового джазу, Артур Дуткевич завжди вражає музикою справжнього смаку. Його стиль пізнаваний і виразний, а неймовірна фантазія, техніка та майстерність володіння формою, гармонією й динамікою настільки приголомшливі, що глядачів завжди переповнює захват від повітряної непередбачуваності наступного моменту.

У неділю, 27 вересня, о 18.00 красу стильного й креативного сучасного джазу Швейцарії представить яскравий джазовий піаніст-віртуоз, імпровізатор і композитор Лоран Ніку.

Творчість Лорана Ніку ґрунтується на стику джазу, імпровізації, композиції і класичної музики. Активно гастролюючи по всьому світу, він грає у різних стилях і складах - від авторського фортепіанного джазу до камерної музики, сольно, у яскравих дуетах, джазових тріо і як соліст симфонічного оркестру.

Вінничанам Лоран Ніку презентує кращі пісні свого альбому «Outline», що у січні цього року вийшов на німецькому джазовому лейблі QFTF та був високо оцінений міжнародною критикою й гучно презентований на провідних радіостанціях Європи.

Про неповторний стиль Лорана Ніку британський журнал «UK Vibe» написав: «Його дотик унікальний, його техніка бездоганна. Всі його музичні ідеї мають ліричну якість».

А видання «All about Jazz» відзначило: «Лоран Ніку має вдумливий штрих, який надає ваги кожній окремій ноті. Ніку має хист до вишуканості і грандіозного драматичного розквіту».

27вересня о 20.00 справжній акапельний вибух на концерті-закритті VINNYTSIA JAZZFEST-2020 влаштують зірки зі світовою славою - вокальний бенд ManSound! Глядачів чекають незабутні відкриття і щохвилинні здивування, адже для мегапотужних голосів учасників ManSound немає нічого неможливого!

«Національний культурний бренд міжнародного значення», «Гордість України», «Виробники овацій», «Неймовірна «шістка» - як тільки преса й шанувальники не називають ManSound. Це справжнє «вокальне 3D»! Шість вокалістів замінюють на сцені цілий оркестр, вражаючи надзвичайним поєднанням професіоналізму та чоловічого шарму.

З успішними гастролями ManSound побували у десятках країн на трьох континентах, взяли участь у більше, ніж 70 фестивалях світу, від Аляски до Камчатки, від Гонконгу до Норильська, а кожний із десяти альбомів групи номінувався на Contemporary A cappella Recording Awards («акапельний Оскар»).

Кожен виступ ManSound дарує глядачам неймовірну естетичну насолоду і бурю емоцій. Слова не в силах передати той потік енергії, рівень майстерності та яскравість, неповторність подачі будь-якого твору їхнього величезного репертуару. Вони співають глибоко, чисто, щиро, якісно та об'ємно.

На VINNYTSIA JAZZFEST-2020 ManSound презентують грандіозну ювілейну програму до 25-річчя на сцені! Це буде унікальне вокальне шоу з «фірмових» і абсолютно нових композицій, які колектив підготував на честь знаменної події - від джазових стандартів, всесвітньовідомих любовних балад, рок-н-рольних хітів, безсмертної класики і перлин української народної пісні.

Ексклюзивні проекти фестивалю

Джазова pre-party із Закус-Донцови-Фролов Квартет

Ексклюзивна джазова pre-party XXIV міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2020 у п’ятницю, 25 вересня, о 20.00 у  концерт-холі «Моnt Blanc» об’єднає одних із найяскравіших джазових музикантів України: «батька українського джазу», геніального бас-гітариста й композитора Ігоря Закуса, чарівну вокалісту Анну Донцову, гітариста-віртуоза Дениса Донцова й одного з кращих барабанщиків України Артура Фролова.

Закус-Донцови-Фролов Квартет презентує у Вінниці виняткову програму, у якій прозвучить авторська музика Ігоря Закуса, Анни й Дениса Донцових, а також усіма улюблені світові джазові стандарти.

У їхній музиці буде все – техніка, вражаюча мелодика, справжня українська співучість, індивідуальний саунд та найсильніший джазовий драйв!

Майстер-класи і коворкінг-зустрічі «ДЖАЗОВІ СНІДАНКИ»

Третій рік поспіль у дні проведення VINNYTSIA JAZZFEST відбудуться «Джазові сніданки».

Це інноваційний культурно-освітній проект «Джазової не-школи» та креативних музичних коворкінг-зустрічей зі світовими зірками джазу.

26 та 27 вересня з 9.30 до 13.00 на «Джазових сніданках» під час невимушеного спілкування та ексклюзивних майстер-класів усі бажаючі дізнаються практичні рецепти успіху всесвітньовідомих джазменів.

Учасниками «Джазових сніданків-2020» стануть зірки України, Польщі, Швейцарії і США:

у суботу, 26 вересня - Ігор Закус (Україна) і Рей Браун-молодший (США); у неділю, 27 вересня - Артур Дуткевич (Польща), Лоран Ніку (Швейцарія) та вокальний бенд «ManSound» (Україна).

Оскільки цього року проект «Джазові сніданки» проходитиме в онлайн-форматі, усім, хто бажає взяти участь у проекті, потрібно:

    зареєструватися за google-формою на сайті snidanky.jazz.vn.ua отримати підтвердження реєстрації та посилання на ZOOM-сніданки учасники можуть надсилати запитання музикантам + зможуть спілкуватися з артистами та слухати їхні поради онлайн.

Рішення про можливість присутності глядачів наживо на концертах буде прийняте у четвер, 24 вересня

Проведення міжнародної музичної події в умовах карантину - це перша спроба відновити культурне життя міста та нашого регіону. Це перший крок навчитися жити звичним для нас способом у цих умовах. За це організатори вдячні Вінницькій міській раді.

Розуміючи сталість і важливість нашої музичної події, ми домовились про те, що протягом трьох днів міська рада буде моніторити ситуацію із динамікою по COVID - 19 у Вінниці.

Тому остаточне рішення про допуск глядачів на концерти буде прийнято у четвер, 24 вересня, о 9:00.

За умови позитивного рішення по обмеженому допуску глядачів на концерти з дотриманням усіх заходів безпеки (температурний скринінг, соціальна дистанція, наявність маски) у четвер, 24 вересня,  одночасно на сайті фестивалю та офіційній сторінці у Facebook  з'явиться інформація про можливість присутності глядачів у залі та у продаж надійдуть квитки, які можна буде придбати лише протягом 24 годин онлайн на сайтах www.jazz.vn.ua,  afisha.vn.ua і bilet.vn.ua, у інформаційному центрі фестивалю з 11.00 до 20.00 за адресою: вул. Театральна, 15 (1 поверх), а також у касах «Афіша Вінниці» в «Універмазі», театрі ім. Садовського, Вінницькій обласній філармонії, Будинку офіцерів, креативному просторі «CHERDAK», тур-клубі «Бідняжка».

ЗВЕРТАЄМО УВАГУ! Це єдине вікно можливостей. Безпосередньо перед концертами та у будь-який інший час квитки НЕ продаватимуться і у Вас не буде жодної можливості потрапити до зали.

За усіма новинами слідкуйте на офіційному сайті фестивалю www.jazz.vn.ua

Офіційна сторінка фестивалю у Facebook - https://www.facebook.com/vinnytsia.jazzfest

Організатори та партнери

Організатори ХХІV міжнародного джазового фестивалю VINNYTSIA JAZZFEST-2020 - Благодійний фонд сприяння розвитку талантів Поділля та Центр концертних і фестивальних програм

Фестиваль проходить за підтримки Вінницької обласної державної адміністрації та Вінницької міської ради.

Інституції-партнери фестивалю:

Генеральне консульство республіки Польща у Вінниці Міжнародна фундація «Про Гельвеція» (Швейцарія)

Партнери:

Управління культури і мистецтв Вінницької облдержадміністрації Департамент культури Вінницької міської ради компанія «ВІННИЦЯКОНЦЕРТ» «Афіша Вінниці» «Метроном»

Генеральний інформаційний партнер – 20minut.ua

Гостинно приймає готель «Франція»

Медіа-партнери: телеканал «ВІТА», телеканал «Вінниччина», телеканал «UA: Вінниця», радіо «Місто над Бугом», радіо «Такт», газета «Місто», газета «RIA», «Вінницька газета», газета «33 канал», журнал Ukrainian People (США), журнал «Persona TOP», журнал «Свадьба года», «Афіша Вінниці - moemisto.ua», vezha.vn.ua, myvin.com.ua, Depo.Вінниця, vinnytsianews.com, vinnitsa.info, vinbazar.com, i-vin.info, vlasno.info, «На Парижі», «Вінниця – довідник твого міста», vip.vn.ua, likebb.com, Vinnytsia PressPoint.


Теги: фестивалі

Переглядів: 3253
Поширень: 2

Останні новини