Чистота питної води, як показник якості життя

Вода необхідний для життя людини.  Настільки, що ООН вважає доступ до води фундаментальним правом.  Частиною цілей ООН в сфері сталого розвитку для досягнення кращого майбутнього для всіх є заклик до загального доступу до чистої води. Кожній людині необхідно не менше 20-50 літрів безпечної чистої води в день для пиття, приготування їжі та купання.  Ми все ще далекі від цієї мети, і для її реалізації потрібні глобальні зусилля. Для забезпечення себе та своєї родини якісною водою застосовуйте фільтр для зворотнього осмосу. Світ стикається зі зростаючим водною кризою, при якій половина населення світу, як очікується, буде жити в районах з дефіцитом води ще до 2025 року.
Сьогодні більше 2,5 мільярда людей не мають доступу до безпечної питної води за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ).

Причини

Причини відсутності водної безпеки є комплексними.  Частково це пов'язано з ростом населення і виснаженням запасів грунтових вод - 30 відсотків прісної води на Землі знаходиться в глибоких водоносних горизонтах, і її видобуток в потрібних кількостях є неприйнятним.

Інфраструктура водопостачання в багатьох місцях руйнується, і щороку втрачаються мільярди літрів очищеної безпечної питної води.  Вона витрачається при зрошенні сільськогосподарських угідь, виробництві енергії та інших галузях, які її використовують під час технологічних процесів.

За даними ВООЗ, від забрудненої води та не достатніх санітарних умов страждають близько 780 мільйонів людей, які здебільшого живуть в бідних, з точки зору наявності цього ресурсу, місцях. За оцінками організації, заражена питна вода, яка є причиною діареї, призводить до 502 000 смертей на рік.

Ситуацію можна суттєво змінити за рахунок доступу до чистої води та використання новітніх технологій

1. Фільтрація води на сонячних батареях

У багатьох місцях світу проблема не в тому, що води недостатньо, а в тому, що вода забруднена.  У країнах, що розвиваються 80 відсотків стічних вод скидається у водні шляхи без очищення.  Ось чому Innovative Water Technologies розробила системи фільтрації води, такі як SunSpring Hybrid, автономну портативну систему на сонячної та вітрової енергії, яка забезпечує 20 000 літрів чистої води в день протягом 10 і більше років.

2. Вловлювачі туману

У деяких місцях запаси грунтових вод були вичерпані, і цілі села і регіони відчувають гостру нестачу води, включаючи регіон Сіді-Іфні в Марокко.  Але, в цьому регіоні є туман. Ось чому некомерційна організація Dar Si Hmad встановила збирачі туману на схилах гори Бутмезгуіда в рамках найбільшого проекту зі збору туману в світі.  Щодня можна збирати близько 6300 літрів води.

Процес нескладний, туман вловлюється, коли він проходить через переплетення великих вертикальних мереж і стікає в систему збору, де він фільтрується і змішується з грунтовими водами.  Вода подається в п'ять сіл, щоб забезпечити чистою та безпечною водою 400 осіб.  Ця технологія не нова, але останні досягнення зробили її набагато ефективнішою.  Системи уловлювання туману також є в Чилі, Перу, Південній Африці, Гані, Еритреї та Каліфорнії.


Переглядів: 2832
Поширень: 0

Останні новини