В області на коронавірус хворіють 16 учнів та 37 вчителів

Про організацію освітнього процесу в умовах карантину на Вінниччині повідомила заступниця начальника управління загальної середньої, дошкільної освіти та виховної роботи; начальниця відділу інклюзивної, спеціальної освіти та виховної роботи департаменту освіти і науки ОДА Тетяна Лісогурська.

Так, вона зазначила, що станом на сьогодні в області функціонує 613 закладів дошкільної освіти, в яких навчається і виховується 20,1 тис.дітей. За добу поновлено роботу 16 закладів дошкільної освіти для 400 дітей.

За словами посадовиці, в 48 закладах загальної середньої освіти дев'яти районів, чотирнадцяти ОТГ та одного міста Вінниччини на COVID-19 хворіє 16 дітей, що складає 0,009 % від загальної кількості дітей, що навчаються, а також 37 вчителів, що складає 0,3 % від загальної кількості педагогічних працівників.

Окрім того, на самоізоляції перебуває 86 класів, з них 6 груп, 122 педпрацівники; 1595 учнів перебувають на дистанційному навчанні. 3 заклади загальної середньої освіти (Хмільницький, Немирівський райони, Джулинська ОТГ).

Нагадаємо, основні рекомендації щодо організації освітнього процесу в умовах карантину:

Вхід до школи лише у захисній масці або респіраторі; Наявність антисептиків для рук та температурний скринінг на вході; Дотримання соціальної дистанції та використання засобів індивідуального захисту; Щоденні опитування учнів щодо їхнього самопочуття; Розмежування потоків школярів залежно від їх віку; Проведення окремих видів занять на свіжому повітрі та застосування комбінованого навчання; Ізоляція у спеціальному приміщенні учнів чи персоналу з ознаками гострої респіраторної хвороби: Провітрювання, очищення та дезінфекція приміщень та поверхонь; Заборона допуску до закладів освіти батькам та стороннім особам.


Переглядів: 2701
Поширень: 0

Останні новини