Глобальне потепління вже прийшло на Вінниччину. Як бути і що робити

Ще 7-10 років тому на Вінниччині були холодні і сніжні зими, дощові та холодні осінь і весна і не дуже спекотне літо. Тепер, схоже, це вже в минулому і залишиться лише в наших спогадах.

Уже два роки поспіль у Вінниці і околицях температура влітку може досягати +35 градусів і вище, практично немає літніх дощів, а якщо дощі трапляються, то вони більше схожі на тропічні мусони, ніж на теплі літні дощі. Половину осені стабільно тримається спекотна і суха погода, а в останню зиму сніг ми бачили тільки кілька днів в березні.

Все це стало результатом глобального потепління клімату на планеті, де Україна знаходиться в червоній зоні за темпами зміни клімату. Причому, багато в чому, причиною різкої зміни клімату у Вінницькій області є діяльність людей і варварське ставлення до навколишнього середовища.

Про те, що ж відбувається у нас в Вінниці з природою, до чого бути готовим вінничанам, як нам бути і що робити зі зміненими умовами життя ми поспілкувалися з доктором біологічних наук, професором Вінницького національного медуніверситету, відомим в міжнародному співтоваристві алергологом Вікторією Родінковою.

Вікторія є головним редактором спеціалізованого порталу про алергію https://allergy.org.ua/, понад 13 років займається питаннями впливу зовнішнього середовища і клімату на здоров'я людини, є автором кількох десятків наукових робіт, опублікованих в провідних світових медичних виданнях.
Вона вважає, що наслідки діяльності людини вже призвели до зміни клімату і це безпосередньо позначиться на здоров'ї вінничан. 

«Якщо хтось думає, що ця погода є аномальною і все скоро повернеться на колишні місця, то я засмучу - нічого вже не повернеться. Нам потрібно прийняти зміну умов клімату і постаратися мінімізувати ту шкоду, яку ми наносимо і природі і собі», - каже Вікторія Родінкова.

Більш детально, як бути і що нам робити - дивіться у відеосюжеті:




Переглядів: 3126
Поширень: 0

Останні новини