У Вінниці облаштовують велодоріжку по вулиці Лебединського

У Вінниці щороку виконується ряд робіт, спрямованих на розвиток велоінфраструктури. Загалом у місті вже облаштували 75 км велодоріжок. Наразі розпочали роботи по вул. Лебединського на ділянці дороги від Привокзальної  до вул. М. Шимка. Смуги будуть по обох боках проїжджої частини, ширина кожної  з них 1,5 м.

Активно розвивати велоінфраструктуру у Вінниці почали з 2011 року. Саме тоді у місті з’явилися перші велодоріжки. На сьогодні велоінфраструктура міста одна із кращих в Україні.  У місті діє муніципальний велопрокату Nextbike. Минулого року також встановили станції велоСТО та мапи велосипедних маршрутів. 

«У 2013 році була розроблена та затверджена рішенням сесії міської ради Програма розвитку велосипедного руху у м. Вінниця на 2013-2020 роки. Тоді було поставлено ціль облаштувати 85 км велосипедних маршрутів різного типу та влаштувати  велопарковки по всьому місту. Наразі ми облаштовуємо велодоріжку по вул. Лебединського 1,8 км. Велосипедисти можуть їхати не по тротуарах, а по спеціальних доріжках, аби не було конфліктів між ними та пішоходами. Минулого року ми нанесли розмітку з обох боків у вигляді білої суцільної смуги. Таким чином ми намагались підготувати водіїв до появи на цій дорозі до велосипедної доріжки. Тепер повісимо знаки, зробимо червоні велопереїзди та нанесемо піктограми», – розповідає керівник розвитку велоінфраструктури у Вінниці Андрій Сорокін.


Теги: вело



Переглядів: 2562
Поширень: 0

Останні новини