У Вінниці розпочала роботу школа громадських радників з інклюзії

Сьогодні, 7 вересня, у великій залі обласного молодіжного центру «Квадрат» голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток» Ірина Саранча презентувала першу у Вінницькій області Школу з підготовки громадських радників з інклюзії.

Нагадаємо, що з липня 2020 року організацією за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні реалізовується інклюзивний проєкт «Агенти громадянських змін».

Метою проєкту є активізація участі членів 27 об’єднаних територіальних громад області через розробку та впровадження спеціальної навчальної програми з підготовки громадських радників з інклюзії із числа людей з інвалідністю, їхнього найближчого оточення, особливим чином жінок, а також працівників місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та бюро правової допомоги місцевих громад протягом 12 місяців.

Партнером проєкту є Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.

«Розбудова інклюзивного середовища на Вінниччині – це основна мета нашої щоденної діяльності. Організацією реалізовано понад 100 соціально значущих програм, підтриманих міжнародними фондами та місцевою владою. на разі реалізовується інноваційний проєкт «Агенти громадянських змін», який надзвичайно актуальний у світлі завершення процесу децентралізації в Україні», – зазначила голова Вінницької міської організації соціального розвитку та становлення окремих малозахищених категорій молоді «Паросток», керівниця проєктів Ірина Саранча.

Навчальна програма «Школа підготовки громадських радників з інклюзії та гендерних питань» складається з декількох тематичних освітніх модулів, перший з яких «Інклюзія у соціальному вимірі» сьогодні розпочався на базі обласного молодіжного центру «Квадрат».



Переглядів: 2925
Поширень: 0

Останні новини