Сергій Моргунов: «Завдяки палаті інтенсивної терапії в МКЛ №3 рятуватимуть більше життів вінничан»

У міській клінічній лікарні №3 створюють палату інтенсивної терапії. Тут вже проведено ряд будівельних робіт, встановлено систему подачі кисню. А також закуплено обладнання на суму близько чотирьох мільйонів гривень. Наразі ведуться підготовчі роботи до введення в дію цього обладнання. Сьогодні міський голова Сергій Моргунов поспілкувався з лікарями та подивився, як реалізується цей важливий для міста проєкт.

Проєкт по створенню палати інтенсивної терапії у міській клінічній лікарні №3 важливий не лише для лікарні, а й для сфери охорони здоров’я міста в цілому.  Це дозволить покращити надання медичної допомоги мешканцям та розширити можливості медичних закладів, особливо, в умовах пандемії. 

«У палаті інтенсивної терапії є можливості, за наявності відповідного обладнання, надавати вчасні, ефективні і якісні медичні послуги для хворих. На сьогодні в місті ми маємо головне реанімаційне відділення в лікарні швидкої медичної допомоги, яка є базовою в Північному госпітальному окрузі. Вона буде обслуговувати майже мільйон жителів Вінницької області. Лікарня ШМД найбільш навантажена з точки зору травматології, хірургії, наслідків ДТП та інсультів. Саме тому ми розпочали розвивати цю лікарню і ведеться масштабне будівництво нового корпусу. Також три роки тому створили сучасне і професійне реанімаційне відділення в лікарні №1. Тепер у нас  з’явилась можливість направити ресурс на МКЛ №3», – каже міський голова Сергій Моргунов.

Палата інтенсивної терапії у МКЛ №3  розрахована на три ліжка, які будуть повноцінно оснащені. Також підведена киснева магістраль. Окрім того, є можливість додаткового розгортання ще кількох ліжок. Облаштована палата інтенсивної терапії повністю за кошти бюджету громади.  

«Проект по створенню палати інтенсивної терапії виконаний з дотриманням світових вимог. Тут застосовані всі необхідні технології, використане якісне німецьке обладнання. Зроблено капітальний  ремонт приміщень. Облаштовано систему медичних газів таким чином, що за потреби можна буде збільшити кількість пацієнтів, які отримують кисневу терапію або підтримку, ще на один-два місця», – розповів директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Також він розповів, що робоче місце оснащене монітором спостереження, апаратом штучної вентиляції легень, електровідсмоктувачем, медичними газами, функціональним ліжком з електроприводом. 

«Заклад може брати участь в маршруті екстреного пацієнта. Коли у нас ставало питання госпіталізації важкого терапевтичного пацієнта, то третя лікарня «випадала» з цього маршруту, тому що у них не було реанімації і лікарня позиціонувалась як заклад відновлювального лікування. Тому з введенням реанімації статус самої лікарні теж підвищується. Персонал пройшов стажування на робочих місцях в інших реанімаціях міста. Зараз процес підготовки та формування штату палати інтенсивної терапії на завершальній стадії. Я думаю, що роботи ми завершимо до першого вересня, і вже восени ми почнемо приймати пацієнтів в палатах інтенсивної терапії», – зазначив Олександр Шиш.




Переглядів: 4983
Поширень: 2

Останні новини