Вінничан закликають повідомляти на Цілодобову варту про місця, де відбувається забруднення річок міста

З початку цього року Муніципальна варта склала 54 адміністративні протоколи на громадян, які забруднюють річку Південний Буг та інші міські водойми, та 4 - на підприємства. Також за останні півтора року було складено 12 протоколів по встановленню самовільних парканів на території прибережно-захисних смуг. Про це повідомив міський голова Сергій Моргунов під час традиційного онлайн-брифінгу. 

Одним із питань, яким цікавилися журналісти під час сьогоднішнього брифінгу у очільника міста, було самовільне захоплення берегів та забруднення малих річок і водойм у місті. Міський голова зазначив, що це досить серйозний і об’ємний напрямок роботи, яким постійно займається Муніципальна варта. Зокрема, за останні півтора року було складено 12 протоколів по самовільних парканах на території прибережно-захисних смуг. 

«Порушникам направляють попередження – звільнити самозахоплені ділянки. У протилежному випадку ми звертаємось до суду. Наразі уже було 2 позови, суд їх задовільнив. По цих питаннях також співпрацюємо з різними органами державної влади», - додав Сергій Моргунов

Очільник міста також прокоментував ситуацію із забрудненням ріки та водойм у місті. Лише в цьому році працівниками Муніципальної варти було складено 4 адміністративних протоколи за виявлені порушення на підприємства, та 54 – на громадян. Зараз шукають тих, хто забруднює річку Тяжилівку. Уже обстежена територія від вулиці Лугової до Гонти.

«Муніципальна варта обстежила територію на ділянці від вул. Лугової до Гонти, аби визначити конкретне джерело цих стоків. Зараз маємо інформацію, що це одне з підприємств, яке врізалось у дощову каналізацію, і таким чином стоки потрапляють у річку. Однозначно винні будуть притягнуті до відповідальності, і ми перекриємо порушнику цей «вентиль». На жаль, багато вінничан несвідомо ставляться до водойм і скидають в них усі нечистоти. А у Вінниці, окрім Бугу, є ще близько 70  малих річок і струмків та інших водойм. І всі вони впадають у Буг. Якщо люди будуть їх забруднювати, тоді ніякими силами ми не зможемо очистити Південний Буг. Це спільна робота органів місцевого самоврядування та вінничан.  Я хотів би попросити, якщо у вас є дані або факти зливу нечистот у водойми – звертайтеся до відділу «Цілодобова варта» за номером 15-60, або за номером 067-4-102-101», - закликав містян міський голова Сергій Моргунов

Відзначимо, що наразі у Вінниці ведеться активна робота по створенню Стратегії розвитку «Вінниця 3.0». Це документ, в якому йдеться про розвиток Вінницької об'єднаної територіальної громади на наступні 10 років. Одним з викликів є питання очистки  і якості питної води. У Вінниці уже розпочали перший етап очистки річки Південний Буг, цей масштабний проект займе кілька років  .




Переглядів: 3021
Поширень: 0

Останні новини