Вінницькі фонтани запустять вже у суботу, а фонтан ROSHEN без урочистостей запрацює з 8 серпня

Вже з першого серпня у Вінниці запрацюють усі міські фонтани. А світломузичний фонтан ROSHEN розпочне працювати за тиждень. Про це під час традиційного онлайн-брифінгу 31 липня повідомив міський голова Сергій Моргунов. 

Відкриття та закриття світломузичного фонтану у Вінниці традиційно супроводжувалось святковим дійством упродовж багатьох років. Адже це одна з родзинок нашого міста, яка приваблює чимало туристів з усієї України. Однак цього року, у зв’язку із пандемією коронавірусу, фонтан так і не запрацював. Під час сьогоднішнього брифінгу очільник міста розповів, що за останні місяці до міської ради надійшло дуже багато скарг і прохань від вінничан щодо запуску фонтанів у місті. 

«За три місяці ми мали багато звернень від вінничан та гостей нашого міста щодо відкриття фонтанів, наводили і приклади інших міст України – таких як Київ, Одеса, де вони відкриті. Тому ми прийняли рішення - запустити вінницькі фонтани з першого серпня, а фонтан ROSHEN розпочне працювати на тиждень пізніше. У зв’язку із ситуацією захворюваності на COVID-19 у місті Вінниці ніякого урочистого відкриття не буде. А усі відвідувачі фонтану мають дотримуватися маскового режиму та соціальної дистанції задля своєї безпеки і оточуючих. Контроль за карантинними заходами відповідно до чинного законодавства покладається на Національну поліцію. Ми відправили відповідний лист на міський відділ поліції щодо включення цієї зони відпочинку у їхній маршрут патрулювання», - зазначив міський голова Сергій Моргунов

Очільник міста відмітив, що тривалість цьогорічного сезону роботи фонтану ROSHEN залежатиме від ситуації із захворюваністю на коронавірус і, зокрема, дотримання протиепідеміологічних норм самими вінничанами. Якщо буде зафіксовано різке зростання, то будуть прийняті відповідно жорсткіші карантинні заходи. 




Переглядів: 15472
Поширень: 6

Останні новини