У місті на COVID-19 хворіє 220 вінничан

У Вінниці одужало 80 % людей, які були інфіковані COVID-19. Це один з найвищих результатів по України. Також Вінниця продовжує утримувати одне з найнижчих місць по кількості померлих – 1,7  %. В той же час, місто перетнуло два з чотирьох показників, які можуть призвести до посилення карантину. Це відсоток позитивних результатів тестування COVID-19, який має бути менше 11 %, у нас – 22,2 %. І динаміка захворювання COVID-19. Порівняно з попереднім тижнем, вона складає майже 60 %, має бути не більше 10 %. Якщо ці показники будуть триматись найближчі три дні, тоді регіональна комісія ТЕБ та НС має підстави для проведення засідання і посилення карантину.

Наразі Вінниця знаходиться на 10-му рейтинговому місці подобової динаміки випадків COVID в Україні. Загалом у місті лабораторно підтверджено 1263 випадки інфікування коронавірусом.  1021 особа одужала, а це – 80,8 %. Продовжують хворіти 220 пацієнтів: 32 – у стаціонарі, 188 лікуються амбулаторно.

«Аналізуючи показники по Україні, Вінницькій області та по місту, можу зазначити, що у Вінниці 80 % інфікованих коронавірусом одужали. Це один з найвищих результатів по України. В цілому в державі цей показник складає 52,5 %, а по Вінницькій області –  75 %. Також Вінниця продовжує утримувати одне з найнижчих місць по кількості померлих – 1,7  %», – каже директор департаменту охорони здоров’я міської ради Олександр Шиш.

Щодо обмежувальних показників, критеріїв інцидентності, то при нормативі до 30 випадків на тиждень, у Вінниці маємо 81. «Якщо говорити про показники посилення карантину, то їх у нас чотири по постанові КМУ. Вінниця перетнула два з них. Це відсоток позитивних результатів тестування COVID-19, який має бути менше 11 %, а у нас 22,2 %. Також динаміка захворювання на COVID-19  порівняно з попереднім тижнем складає майже 60 %. А має бути не більше 10 %. Якщо дані показники будуть триматись найближчі три дні, тоді у регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій (ТЕБ та НС) буде підстава для проведення засідання і посилення карантину. Мінімальний час посилення карантину 7 днів. Станом на 19 липня, згідно з рейтингом областей України, з 27 адміністративних територій Вінницька область входить в число тих десяти, які вийшли за межі послаблення карантину. Показник динаміки по Вінницькій області майже в чотири рази вищий. Потрібно спостерігати ще три дні, можливо цей показник буде знижений і тоді не буде підстав посилювати карантинні обмеження», – зазначив директор департаменту охорони здоров’я міської ради.




Переглядів: 2871
Поширень: 2

Останні новини