Відновлюється робота з очищення річки Південний Буг

10 червня завершився період нересту, і роботи з розчистки дна річки від намулу відновляться. Зараз підрядник готує техніку та прокладає пульпопровід. Про це йшлося сьогодні під час онлайн-брифінгу міського голови Сергія Моргунова.

«Очищення русла річки Південний Буг – це один з пріоритетів міста Вінниці. Ми придбали вже два земснаряди, і розпочали ці роботи ще в позаминулому році. З кінця 2019 року розпочали очистку дна річки від Київського мосту до облводоканалу. За цей період ми підняли до початку нересту близько 40 тисяч кубів мулу. Відповідно, зараз відпрацьовуємо нові карти намиву, щоб продовжити ці роботи. Період нересту завершився 10 червня, і ми розпочнемо далі проводити ці роботи по Південному Бугу», – зазначив Сергій Моргунов.

Також міський голова розповів про акваторію фонтану «Рошен». «Ми почистили дно під цим фонтаном. Далі необхідно продовжувати ці роботи по руслу, але тут стоїть питання з точки зору зняття карантинних заходів, і можливості відкриття фонтану «Рошен». Бо для проведення подальших робіт нам потрібно більше ніж чотири-п’ять тижнів. Тому остаточне рішення щодо термінів, коли ми зможемо продовжити роботи по очистці дна річки Південний Буг в акваторії острова Кемпа або фонтану «Рошен», буде прийняте після 22 червня», – зазначив міський голова.




Переглядів: 3647
Поширень: 0

Останні новини