У Вінниці вперше проводять "перепис" велосипедистів

10 волонтерів на 7 перехрестях велошляхів протягом двох годин, з 8 до 10, рахували велосипедистів. На спеціальному бланку фіксували напрямок руху, маршрути, розмежовували за гендерним показником. Про це Суспільному розповів очільник ГО «Вінниця мобільна» Олександр Царевський.

Перепис велосипедистів у Вінниці проводять вперше. Робитимуть це протягом двох днів: четвер та субота, опісля — результати підсумують та порівняють.

"Всі кажуть, що кількість велосипедистів збільшилась, але невідомо наскільки і невідомо, як ці потоки велосипедистів розподіляються по місту" - каже Царевський. За його словами, зараз потрібна облаштувати велосипедну доріжку в центральному міському парку міста, адже багато людей їздить через парк.

Допомогти зголосилися девʼятнадцятеро волонтерів. Втім, після ознайомчої зустрічі, обрали десятьох.

На ділянках з інтенсивним рухом, підрахунок здійснюватимуть за допомогою камер відеонагляду. Час зйомки — то й же, - розповідає керівник розвитку велоінфраструктури міста Андрій Сорокін. У Києві та Івано-Франківську - велосипедистів вже підрахували.

"В результаті ми матимемо скільки велосипедистів проїжджає на кожному перехресті, хто з них чоловік, хто жінка, який їхній характер руху. Що стосується безпеки руху: в шоломі, не в шоломі, потім ми ці дані будемо збирати, аналізувати" - зазначив керівник розвитку велоінфраструктури міста Андрій Сорокін.

Сорокін додає, веломаршрути вінничан промоніторять не лише у будень, а й у вихідний. Каже, у підсумку цифра хоч і буде приблизною, втім допоможе поліпшити безпеку руху та велоінфраструктуру у місті.




Переглядів: 2768
Поширень: 0

Останні новини