Нові послаблення карантину з 5 червня: для ресторанів, храмів і тим, кому за 60

В Україні запроваджують новий етап послаблення карантину. Від п’ятниці, 5-го червня, повноцінно запрацюють ресторани та інші заклади громадського харчування. Раніше там працювали лише тераси. Про це повідомив прем’єр Денис Шмигаль у своєму Telegram.

Також, в церквах можна буде проводити богослужіння з вірянами. Щоправда, в будівлі має бути не більше однієї людини на 5 метрів квадратних.

За його інформацією, чергове послаблення карантину також передбачає дозвіл людям, яким за 60 років, не дотримуватися самоізоляції. Дали «зелене світло» і проведенню акредитації освітніх програм, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, у віддаленому режимі, а також ухвалення рішення про умовну акредитацію освітніх програм без проведення або з частковим проведенням акредитаційної експертизи до 1 вересня 2020 року.

«У разі невідповідності епідемічної ситуації в регіоні показникам для послаблення заходів протягом трьох днів поспіль, регіональна комісія ТЕБ і НС зобов’язана зібратися позачергово та скасувати послаблення деяких карантинних обмежень», – розповів глава уряду.

Також, з 5 червня запустять внутрішні авіаперельоти, а з 15 - закордонне авіасполучення.



Переглядів: 2671
Поширень: 0

Останні новини