До уваги водіїв: в Україні запускають відеофіксацію порушень ПДР

З 1 червня почнуть роботу перші 50 камер системи автоматичної фото- та відеофіксації порушень правил дорожнього руху.

Вінничани, які планують відрядження до столиці мають бути вкрай обачними, адже з настанням літа відчайдушні кермувальники можуть попасти під приціл відеокамер. 

Де буде встановлено камери?

Спочатку їх встановлять в Києві і на автомагістралях Київської області. Було обрано місця концентрації ДТП з тяжкими наслідками. З часом камери встановлять по всій Україні.

Головною метою встановлення камер є зниження смертності людей на дорогах України. Очікують, що такий метод буде вкрай дієвим та в наступні два роки рівень смертності знизиться в два рази. 

Що будуть фіксувати:

перевищення швидкості (на першому етапі); проїзд на червоно світло; порушення правил зупинки, стоянки, рух по тротуарах, тощо; виїзд на смугу зустрічного руху.

Які штрафи:

255 гривень — за перевищення на 20...50 км/годину; 510 грн — за 50+ км/годину. Штраф зменшується на 50 відсотків, якщо порушник сплатив його протягом 10 банківських днів з моменту отримання постанови.

Як водії дізнаються про факт фіксації порушення?

Порушник отримує СМС-повідомлення або лист на електронну пошту, якщо подано відповідну заяву в МВС. Також можна ознайомитися зі штрафами на офіційних сайтах МВС або Нацполіції. Листи можуть бути доставлені листоношами, або порушнику можуть сповістити про штраф прикордонні служби при виїзді з країни.

Що буде, якщо не платити штрафи?

Після закінчення 30 днів починає роботу механізм примусового стягнення. На транспортний засіб боржника і на інше майно може бути накладено арешт. Крім того, стягується подвійна сума штрафу.

Чи можна оскаржити постанову про притягнення до відповідальності?

Постанову можуть виносити без участі порушника. Після цього її відправляють поштою протягом 3-х днів з дати винесення.

У водія є 10 днів з дати набрання постановою законної сили, щоб оскаржити її.

Шановні водії, керуючи власним авто пам’ятайте, що саме ви в першу чергу несете відповідальність за життя себе, пасажирів та пішоходів. Тому будьте обачними та щасливої дороги!



Переглядів: 8231
Поширень: 2

Останні новини