Гройсман звернувся до Уряду з вимогою представити план відновлення економіки і взяти за основу вже працюючий досвід Вінниці

Прем’єр-міністр України (2016-2019) Володимир Гройсман звернувся до Уряду з вимогою представити українцям план відновлення економіки після карантину і взяти за основу передовий досвід, зокрема досвід Вінниці, де необхідні рішення вже ухвалені і працюють на підтримку людей. Відеозвернення політик опублікував на своїй сторінці у facebook. Він зауважив, що особисто долучився до розробки програми.

«Обов’язок держави - прийняти всі необхідні рішення щоб підтримати людей, економіку і здоров‘я. На превеликий жаль за кілька місяців карантину Уряд не поклав на стіл чіткий план дій щодо підтримки людей та національної економіки. На відміну від інших європейських країн в Україні такого плану немає, - сказав Володимир Гройсман. - Наша команда у Вінниці нещодавно прийняла рішення про формування такої програми, яка може бути основою і прикладом для урядової програми і для програм інших міст та громад України».

Як наголосив політик, програма має складатися з трьох основних частин. Перша – система охорони здоров’я, де чітко визначається перелік питань захисту медиків, належного фінансування зарплат, закупівлі ліків, обладнання тощо.

«Ні для кого не є секретом, що восени ми можемо очікувати другу хвилю коронавірусу. І маємо використати цей «золотий» час щоб добре підготуватися і бути готовими», - сказав Володимир Гройсман.

Блок номер два - соціальний захист. «Мільйони людей внаслідок карантину втратили роботу, і не просто роботу, а засоби для існування. У них просто немає грошей. Тому я пропонував уряду – прийняти рішення і надати підтримку на рівні мінімальної зарплати на період карантину. Цього так і не було зроблено. - звернув увагу Володимир Гройсман. – Натомість у Вінниці затверджена програма, яка підтримує соціально незахищені верстви населення і пенсіонерів».

Блок номер три – відновлення економіки та захист підприємництва. Як підкреслив Володимир Гройсман, мова про тимчасове звільнення підприємців від сплати податків на період карантину, про стимулювання кредитування під нуль відсотків – у тому числі, за рахунок коштів місцевих бюджетів, а також – про збільшення кількості і збереження робочих місць.

«На кожне робоче місце буде цільова дотація 1000 грн, яка дорівнює сплаті ЄСВ. Це конкретна допомога тим, хто хоче відновити роботу своїх підприємств та зберегти колективи», - пояснив Володимир Гройсман.

Він запевнив, що рішення, ухвалені на рівні Вінниці, треба винести на рівень держави. «Уряд має прийняти програму, підтримати людей. Це не просто вимога, це обов’язок Уряду в такий складний час, - сказав Володимир Гройсман. - Ніхто не має права сьогодні гаяти час. Приймайте рішення, підтримайте людей, підтримайте економіку і підтримайте державу».




Переглядів: 3294
Поширень: 3

Останні новини