Сергій Моргунов: «Місто має підтримати малий та середній бізнес»

Сьогодні, 14 травня, Вінницький міський голова Сергій Моргунов об’їхав  ринки «Урожай», «Центральний» та «Муніципальний». Він поспілкувався з підприємцями, що торгують промисловими товарами, чи готові вони налаштувати свою роботу з дотриманням жорстких санітарно-епідемічних вимог. На підставі висновку профільних служб щодо безпечних умов для здійснення торгівлі, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийматиме рішення щодо відновлення роботи вінницьких ринків непродовольчої групи товарів. 

Цього тижня вінницькі підприємці, які працюють на ринках, закликали Уряд дозволити торгівлю промисловою групою товарів. Вони заявили, що готові дотримуватись усіх гігієнічних та протиепідемічних заходів і вважають Постанову Кабінету Міністрів України від 4 травня неповною та необ’єктивною, оскільки, на їхню думку, торгівля на відкритому просторі безпечніша, ніж у приміщенні .  

Після пом’якшення карантину з 11 травня деякі підприємці уже відкрили свої магазини на території «Центрального» ринку. Вони запевняють, що кожні дві години роблять вологе прибирання та дотримуються усіх санепідеміологічних норм. Решта працівників, які торгують з яток, чекають такого дозволу.

Міський голова зазначив, що всього на ринках непродовольчої групи товарів у Вінниці працює більше 3000 людей. Два місяці вони були без роботи у зв’язку з карантинними обмеженнями і фактично без засобів для існування. 

«Для нас сьогодні важливо підтримати підприємців. Ми спеціально приїхали сюди, щоб подивитися, яка загальна ситуація, які можуть бути загрози і які є можливості по роботі ринків, щоб прийняти правильне виважене рішення. Ми паралельно будемо проводити дослідження і по інших ринках, щоб прийняте рішення було однаковим для усіх. Ви маєте  підготуватися і дотримуватися усіх протиепідемічних норм, - звернувся міський голова Сергій Моргунов до підприємців. - Після тієї зустрічі, яка у нас відбулася у вівторок, ми направили звернення до Вінницької ОДА, Уряду та Президента. Голова ОДА Владислав Скальський підтримує позицію, що за умови дотриманні усіх вимог потрібно починати працювати. Ще хочу вас попередити, що постійно буде працювати комісія, в яку будуть входити і представники Держпродспоживслужби, правоохоронці, і самі підприємці, які будуть моніторити ситуацію на кожному ринку. Якщо, не дай Боже, буде спалах хвороби, він буде закритий на карантин. На жаль, деякі вінничани не дотримуються заходів власної безпеки. Це неприпустимо: засоби захисту мають бути і у продавців, і у відвідувачів. Місто має підтримати  малий та середній бізнес, тому що це люди, які хочуть працювати і вони сплачують податки».  

Якщо буде прийняте рішення про відкриття промислових ринків на території Вінницької міської ОТГ, продавці та покупці мають дотримуватися жорстких протиепідемічних вимог.  Зокрема, торгівці зобов’язані працювати в засобах індивідуального захисту, постійно проводити дезінфекційні заходи, інтервал між продавцями має бути не менше 3-х метрів, а також обов’язковий температурний скринінг персоналу та відвідувачів на вході. 

 

На кожному ринку працюватиме по дві мобільні групи, які контролюватимуть, чи дотримуються усіх правил.  За словами начальника Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області Ірини Односталко, ринки можуть працювати, але при постійному суворому контролі. 

«Будуть створені спільні мобільні групи, до яких входитимуть працівники Національної поліції, Муніципальної варти, громадські формування та Держпродспоживслужба. Будемо контролювати, чи дотримується адміністрація ринків карантинних обмежень, в разі виявлення порушень будемо притягувати до відповідальності», - додав заступник начальника Вінницького відділу поліції Віктор Ковальчук. 




Переглядів: 2597
Поширень: 1

Останні новини